RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Ритм нашого життя стає дедалі стрімкішим. Зайнятій, заклопотаній людині важко знайти час на домашні справи. Навіть на приємні – такі, як приготування смачних страв для своїх рідних чи гостей. Але це не означає, що треба цілком перейти на напівфабрикати. Ми пропонуємо вам кілька рецептів смачної та вишуканої їжі, на приготування якої не треба витрачати багато зусиль, а отже й часу.


Картопляний салат з оливками
9 картоплин, 2 цибулини, 100 г оливок без кісточок, олія, лимонний сік, сіль.
Картоплю зваріть "у мундирі". Почистіть і наріжте кубиками. Цибулю дрібно нашаткуйте, обдайте окропом і остудіть. Оливки наріжте тонкими скибками, змішайте з картоплею, цибулею. Посоліть, заправте олією та лимонним соком.


Плов із мідіями
300 г мідій (можна купити заморожені в супермаркеті), 1 склянка рису, 1 морквина, 1 цибулина, 2 ст. л. томатного пюре, олія.
Відваріть мідії впродовж однієї хвилини і наріжте дрібненькими шматочками, додайте дрібно нарізану цибулю, натерту моркву, посмажте на олії. Залийте бульйоном, який залишився після відварювання мідій, додайте томатне пюре і потушкуйте під покришкою 10-15 хвилин. Рис помийте і поваріть 10 хвилин, відцідіть воду, яка не википіла. Додате до мідій та овочів і тушкуйте на маленькому вогні приблизно двадцять хвилин. Подавайте з кропом або каперсами.


Курячі крильця у пивному клярі
500 г курячих крилець, 100 мл пива, 2 яйця, 4 ст. л. борошна, сіль, перець.
Збийте яйця разом із пивом, додаючи невеликими порціями борошно, до утворення однорідної та досить густої маси. Крильця посоліть, поперчіть і, занурюючи в кляр, смажте у фритюрі.


Яловичина у м’ятному маринаді
800 г яловичої вирізки (4 шматки по 200 г), 2 пучки свіжої м’яти (або 2 ст. л. сушеної), олія, гірчиця, лимонний сік.
Для маринаду змішайте дрібно нарізану свіжу або суху м’яту з олією, гірчицею, лимонним соком. М’ясо поріжте на шматки, трохи відбийте і покладіть у маринад на 2-3 години. Дістаньте з маринаду, посоліть і посмажте до готовності.


Спагеті з горіхами
400 г спагеті, 100 г грецьких горіхів, 350 г вершків, 70 г твердого сиру , 3 зубці часнику, петрушка, чорний перець, сіль.
Горіхи, часник, зелень подрібніть, додайте вершки, сіль, перець. Перемішайте і підігрійте на маленькому вогні. Спагеті зваріть, відцідіть, з’єднайте з горіховим соусом, перемішайте, розкладіть по тарілках і посипте тертим сиром.


Банановий крем
2 банани, 200 мл вершків, цукрова пудра.
Банани почистити. Розім’яти на пюре за допомогою виделки, товкачика або блендера. Додати цукрову пудру та вершки і збити міксером або блендером. Розкласти крем по креманках, охолодити в холодильнику впродовж 20-30 хвилин і подати на стіл.
Такий самий крем можна приготувати з полуниць та будь-яких інших ягід, або ж із ківі, м’яких стиглих груш, персиків, абрикосів тощо. Можна також змішувати по кілька ягід чи фруктів.


Сирно-яєчний суп
100 г пшеничного хліба, 1 ст. л. вершкового масла, 200 г плавленого сиру, 4 яйця, 2 склянки м’ясного або овочевого бульйону, петрушка, базилік.


Шматочки хліба обсмажте на сковорідці на вершковому маслі. На них покладіть по скибці плавленого сиру і прогрійте кілька хвилин у духовці. У кожну тарілку покладіть по два таких тости, полийте їх збитим яйцем і залийте киплячим бульйоном. Посипте дрібно нарізаними петрушкою та базиліком...

Редактор: admin
11-03-2006, 18:57
Коментарів 0 Переглядів 4 566

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.